
Ørretrogn fra fjellørret
Etter å ha jobbet med ideen med å nytte ørretrogn siden 2009 nærmer det seg nå et resultat.
Hardangervidda Rakfisk kan nå tilby ørretrogn fra fjellørret for salg som (etter det jeg vet) eneste produsent i Norge. Rogna er fermentert (rakningsprosess), dvs at det er melkesyrebakteriene som er dominante, og dypfryses etter ei modningstid. Den får da også en viss holdbarhet etter tining.
Smaken er fyldig, litt syrlig og vi synes det passer å krydre med litt finhakket einer (skikkelig fjell rett). Rogna kan f. eks brukes til forrett som en appetittvekker.
Prosjektet har til nå vært vellykka og det hadde vært vanskelig å få det til uten hjelp. Vi vil i den anledning nevne Matopplevelser i Numedal (MIN), ConTra a/s v/Kjell Nilsen, Tromsø, Innovasjon Norge og Fjellsmak v/ Brita Løvstuen, Uvdal.