
Hva serverer du til god rakfisk?
Tradisjonelt serverte en ikke så mye til rakfisken i Numedal. Smurte den utover kling eller lefse. Så enkelt. Den ble gjerne servert 1. juledag om morgenen. I dag er bordet dekket med mange andre gode råvarer.
Et rakfiskbord for 6 personer kan gjerne bestå av:
- 1,5 kg hel rakfisk
- 1 kilo kokte troll- eller mandelpoteter. Serveres lune.
- Rødløk skåret i skiver
- Vårløk finhakket
- Kling eller lefse
- Flatbrød Eggsalat eller annen type salat
- Rødbeter skåret i biter
- Setersmør
- En liten skål med finklippet brisk

Hva drikker du til rakfisk?
I dag er det ofte de nye smaksrike øltypene fra mindre bryggerier som anbefales. Noen vil selvfølgelig ha med litt akevitt sammen med rakfisken. Det er også lov å ha et glas med kaldt vann attåt!